Cégismertető

A Data Solutions Kft. 2010-ben jött létre a 10 éves múltra visszatekintő Data Explorer Kft. teljes szakmai gárdájára támaszkodva. Az átalakítás során célunk volt, hogy az üzleti környezet változására és az új kihívásokra egy rugalmas, az operatív feladatok minél magasabb minőségű ellátását biztosító új szervezetet hozzunk létre.

Alapvető szolgáltatásunk a prediktív elemzések, adatbányászat (data mining), illetve adattárházak, adatpiacok létrehozása és ezek elemzése. A cég erejét egy jól képzett, tapasztalt szakértői gárda alkotja (üzleti elemzők, fejlesztők, IT és adatbázis szakértők), akik több éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött számos projektben sikeresen teljesítve váltak a terület igazi szakértőivé. Dolgozóink folyamatos továbbképzést kapnak a belső tréning rendszerünkben, így biztosítva a legfrissebb üzleti tudás ismeretét. Ugyanakkor jó kapcsolatokat ápolunk egyetemi kutatókkal, valamint nagy informatikai szolgáltató cégekkel (HP, Oracle, IBM, TeraData, stb.) is. Ezek a tényezők együtt biztosítják, hogy több területen, különböző méretű projektekben minőségi szolgáltatásokat tudunk nyújtani.

Feladatunknak tekintjük, hogy segítsük a vezetők munkáját, csökkentsük döntéseik kockázatát, javítsuk e döntések hatásfokát és támogassuk az irányított terület/vállalat operatív, taktikai és stratégiai terveit, illetve lépéseit.

Analitikus adatpiacokat létrehozva, vagy a meglévő vállalati adattárházzal együttműködve az ügyfeleink tevékenységéhez és működéséhez legjobban illeszkedő elemzési infrastruktúrát alakítunk ki. Az elemzési infrastruktúra alapját képezi olyan üzemszerű rendszerek kiépítésének, amelyeket ügyfeleink saját maguk is üzemeltethetnek, így jutva hozzá az elemzések által nyújtott értékekhez. Célunk a vállalati adatvagyon maximális hasznosítása.

 

Törekvéseink

Cégünk analitikus üzleti megoldások kialakítására törekszik, melyek középpontjában a legmodernebb adatbázis építési és adatelemző módszerek, illetve eszközök állnak.

Erőforrásaink

Cégünk szakmai magját komoly tapasztalatokkal rendelkező, 15 fős, elemzőkből és fejlesztőkből álló szakértői csapat alkotja. A cég nagy hangsúlyt fektet a dolgozók képzésére és a piacon megjelenő új eszközök felhasználására.

A relatíve kis létszám biztosítja a fejlesztők és elemzők hatékony együttműködését, a szakmai határvonalak rugalmas kezelését. Mindez elősegíti, hogy megrendelőink számára gazdaságos és gyors megoldást kínáljunk.

Meetup - Vállalati adatvagyon hasznosítása adatstratégia segítségével
Ma az egyik legfontosabb kérdés a cégek életében,  >>>
Beszélgetés a vállalati adatstratégiáról
Nehezen vitatható, hogy az exponenciális változáso >>>
Spark Institute
  Napjainkban különösen fontos a vállalkozás >>>
Data Science oktatás: két új képzésünk indul a Python és R nyelvek adatbányászati alkalmazásáról
    A Data Science világában az utóbbi >>>
iATM Apolló: A Data Solutions és a DXC együttműködésében elkészült a készpénz-optimalizációs rendszerünk legújabb alrendszere
  Az iATM Apolló alrendszer kifejlesztésén >>>